City of Wesopa is een intiem theater aan de Kom, in het hart van Weesp, grotendeels gerund door vrijwillige medewerkers.  Kijk bij agenda wat er bij ons te doen is en koop direct je kaarten. Onder ‘jouw bezoek’ vind je meer informatie over kaartverkoop en een routebeschrijving.

Onze zalen

City of Wesopa heeft een ‘grote’ zaal op de begane grond, een zogenaamde vlakke vloer met 120 zitplaatsen. Deze zaal dient ook als bioscoopzaal voor voornamelijk arthousefilms. Het café van Wesopa bevindt zich aan de straatzijde, daar kom je binnen. Boven bevindt zich een tweede zaaltje met bar, de Uitkijk. Dit is de vroegere foyer van het theater, met uitzicht over de Kom. Lees hier meer over de geschiedenis van Wesopa.

Onze programmering

  • Elke donderdag wordt er een filmhuisfilm vertoond. Op andere dagen is er soms extra filmprogrammering: jeugdfilms en mainstreamfilms die anders niet in Weesp te zien zijn.
  • Tijdens het theaterseizoen (sept t/m juni) zijn er voorstellingen en concerten.
  • Regelmatig worden er events georganiseerd, bijvoorbeeld de maandelijkse CityQuiz en een aantal unieke filmfestivals.
  • Incidenteel zijn er voorstellingen van artiesten die een zaal in City of Wesopa huren voor hun productie, onder de noemer ‘Wesopa biedt podium’. Voorstellingen van lokale amateurtheatergroepen vallen hier ook onder.
  • Weespers kunnen zelf ideeën aandragen voor middagen of avonden in het theater onder de noemer Stadsprogrammering. Voorbeelden zijn TriggerWarning, een maandelijkse stand-up comedyavond in de Uitkijk, en Jazz on the Rocks, een terugkerende zondagse jazzclub.

Blijf op de hoogte van de programmering door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Of kijk hier voor het laatste nieuws.