previous arrow
next arrow
Slider
Slider
Slider


De City of Wesopa is een levendig theater voor: toneel, film, cabaret, muziek, events en kindervoorstellingen. Het theater ligt op een van de mooiste plekjes van Weesp, aan de Herengracht met uitzicht over de Kom van Weesp en de Oudegracht.
Toen de oude bioscoop ‘City of Wesopa’ leeg kwam te staan maakten vrijwilligers er een theater van. ‘De City’ ontwikkelde zich al snel tot het cultuurcentrum van en vóór alle Weespers. Alles is mogelijk.
Er is een theaterzaal en een café op de begane grond. En er is een kleinere zaal -De Uitkijk- op de tweede verdieping. Al die ruimtes worden gebruikt voor onze voorstellingen, maar ze zijn ook te huur voor vergaderingen, bedrijfspresentaties, feesten of voor je eigen voorstelling.

Een theater voor alle Weespers

De City verbindt, inspireert en beweegt. Dat zie je aan de voorstellingen, maar ook aan alle evenementen en festivals voor volwassen en kinderen die er platsvinden. Het theater zorgt voor: educatie, meningsvorming, informatie, en ontspanning. Onze huisgroepen zijn daarbij onmisbaar.

Kijken én zelf doen

We zijn er trots op dat Weespers bij ons ook zelf theater maken. Ons koor The City Singers en de acteurs van De City Speelt doen workshops, repeteren en geven regelmatig voorstellingen. Kinderen, jongeren en volwassenen oefenen elke week door het hele gebouw.

Onze vrijwilligers

Dankzij de creativiteit, kennis en ervaring van vrijwilligers kunnen we steeds nieuwe wegen inslaan. Onze vrijwilligers kunnen zich volop ontplooien en ontwikkelen in een gezellige sfeer. Zij garanderen dat De City echt ván en vóór alle inwoners van Weesp is.

Samenwerking met bedrijven

We werken bij alles wat we doen graag samen met Weesper bedrijven. Bij voorstellingen of festivals zoeken we samen op een creatieve manier naar mogelijkheden. Bedrijfspartners helpen ons ook bij grote investeringen.

Vrienden

Bezoekers tonen hun vriendschap door over onze voorstellingen te praten met buren of vrienden, of door het delen van een bericht op social media, maar ook door kritisch mee te denken. Veel vrienden vinden een theater in Weesp zó belangrijk, dat ze ons ook financieel steunen.

De toekomst

We zoeken nieuwe wegen om om cultuur voor alle Weespers mogelijk te maken. We gaan nóg meer samenwerken met organisaties en bedrijven in Weesp om nieuwe publieksgroepen te bereiken. We willen de aanjager zijn van cultuur in Weesp