Wesopa presenteert: Muziekfilmfestival 2024

Het Muziekfilmfestival gaat van 21 tm 24 maart iedereen laten dansen. Met artiesten als de Talking Heads, Bob Marley en Little Richard kun je niet op je stoel blijven zitten. Maar ook iets rustiger muziek komt in deze 9e editie langs. Anton Corbijn maakte een fraai portret van de studio die wereldberoemde albumhoezen maakte en King Crimson staat in de Uitkijk voor de liefhebbers van progressieve rock (en absurde documentaires).

Op zondag is het genieten voor de liefhebbers van Maria Callas, met de gerestaureerde registratie van haar doorbraak in Parijs in 1958.

De grote zaal wordt tijdens het muziekfilmfestival omgetoverd tot muziekcafé, waar je met je drankje in de hand van het beeld en het volle geluid kunt genieten en na afloop de dj’s nog de napret verzorgen.

Rond sommige muziekfilms zijn er presentaties om nog meer in de wereld van je favoriete artiesten te duiken en meer over hen aan de weet te komen. De popfotograaf Rob Marinissen komt over de beeldcultuur uit de gloriejaren van de rock ’n roll vertellen. En Calmer Roos gaat op zijn muzikale wijze de Maria Callas film introduceren.

Op zaterdagmiddag is het muziekcafé een vrolijk strijdtoneel voor de teams die meedoen aan de andere muziekquiz, met heel verrassende vragen en opdrachten. En op zondagochtend krijgen de kleintjes een speelse en smakelijke introductie in klassieke muziek en opera bij de voorstelling Spaghetti alla Callas.

Muziek & Film, een swingende combinatie!

poster MFF24

Squaring the Circle

Anton Corbijn brengt hét verhaal achter de meest iconische albumhoezen uit de jaren 60 en 70 tot leven -- Inleiding Rob Marinissen

Little Richard: I am Everything

Over de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en de eigenlijke schepper van het genre: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard

Stop Making Sense

De meest opwindende concertfilm aller tijden is, vanwege de 40e verjaardag, opnieuw uitgebracht in een geweldige 4k-versie

De andere muziekquiz

een vrolijk strijdtoneel voor de teams die meedoen aan de andere muziekquiz, met heel verrassende vragen en opdrachten.

Bob Marley: One Love

viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid.

In the court of the Crimson King

een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor.

Spaghetti alla Callas

Maria ontdekt dat zij kan koken, eten, dansen én opera zingen tegelijk - kindervoorstelling 4+

Maria Callas Paris 1958

Maria Callas wordt vanaf dit concert een wereldster -- Inleiding door Calmer Roos