Overige projecten en educatie
Slider

GEZOCHT: VERHALEN OVER DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WEESP

Theaterwerkplaats De City Speelt zoekt kleine en grote verhalen, anekdotes, ervaringen, brieven en waargebeurde verhalen over Weesp in de oorlogstijd.

In het kader van Theater Na de Dam maakt De City Speelt een voorstelling over Weesp in de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor zijn ze op zoek naar vertellers die de Tweede Wereldoorlog in Weesp of omgeving als kind hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren die in de voorstelling gaan spelen.

Zondag 1 februari 2020 is er een vertelbijeenkomst waar de vertellers samenkomen met jongeren om hun verhalen te vertellen. We zoeken verhalen uit eerste of uit tweede hand zijn. De verhalen zullen gebruikt worden als inspiratie voor de voorstelling die in première gaat op 4 mei 2020 vóór de herdenking op de Ossenmarkt, waar u uiteraard van harte welkom bent.

Wilt u als verteller deelnemen aan de bijeenkomst, kent u iemand met een verhaal of heeft u vragen, neem dan gerust contact met op met Sem Jonkers per mail jongeren@wesopa.nl of per telefoon: 06-21970751

Praktische informatie vertelbijeenkomst
Datum: Zaterdag 1 februari 2020
Tijd: 10:30 tot 12:00 uur
Plaats: Theater City of Wesopa, Herengracht 23, 1382 AH Weesp
(U kunt gratis parkeren aan de achterzijde van theater City of Wesopa)

Sinds 2012 worden er in het kader van Theater Na de Dam jongerenprojecten geïnitieerd. Het doel van deze projecten is om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend te houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden. In 2019 waren er 34 jongerenprojecten door het hele land, van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem.


Meer informatie over onze educatieve projecten in Weesp volgt nog.