previous arrow
next arrow
Slider

Jongeren van theaterwerkplaats De City Speelt verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sem Jonkers en Anne Stoop in de geschiedenis van Weesp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de beeldende podcast Een ceremonie voor thuis.

Emma, Saul, Abel, Kaïn, Minke, Joris, Pam, Tim en Tinco nodigen je uit voor een digitale herdenking met belangrijke en ogenschijnlijk onbelangrijke verhalen. Ze nemen je mee naar hun ontmoetingen met Hans en Dick, opa Bert, oma Thea en opa Leo. En samen met Lida duiken ze in de map vol brieven en documenten van haar vader, die als enige van zijn familie terugkeerde uit Auschwitz.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

De jongerengroep van De City Speelt was eigenlijk van plan een theatervoorstelling te maken waarbij het publiek werd meegenomen langs verschillende locaties in Weesp. Door de uitbraak van het coronavirus moesten ze op zoek naar een andere vorm om hun materiaal in te presenteren en kozen ze voor een beeldende podcast. De verhalen die de spelers vertellen worden begeleid door tekeningen van beeldend kunstenares Mascha Hendriks en zal op 4 mei vanaf 16:00 op deze pagina te zien zijn!