City Speelt
City Speelt
City Speelt
HUISGROEPEN1
HUISGROEPEN2
HUISGROEPEN3
previous arrow
next arrow

De huisgroepen van De City Speelt repeteren elke dinsdag in de City of Wesopa.

Kinderen

Er is een groep voor kinderen van 6-9 jaar en een groep voor kinderen van 10-12 jaar.
Alle kinderen kunnen vanaf oktober een serie workshops volgen. Voor de kerstvakantie ontvangen de kinderen dan een advies en horen zij of ze mee kunnen spelen in de voorstellingen die na de kerstvakantie worden gemaakt. Hierbij wordt gekeken wat voor elk kind het beste is. De één vindt het leuk om te repeteren, scènes te herhalen en heeft daarvoor al een goede concentratieboog, het andere kind heeft meer baat bij het doen van theaterspellen en is nog niet toe aan het maken van een langere voorstelling. Het advies wordt gebaseerd op wat de docenten tijdens de workshops hebben gezien.

De kindergroepen werken vanaf januari aan fantasievolle familievoorstellingen voor jong en oud waarin de belevingswereld van de kinderen centraal staat. In de kindergroepen speel je mee, schrijf je mee, maak je mee en bedenk je mee. De groepen worden begeleid door bevlogen theatermakers die elk jaar een thema kiezen om mee aan de slag te gaan. Tijdens het maken van de voorstellingen is er ruimte voor ontwikkeling van ieders talent.

Jongeren

Elk jaar maken en spelen jongeren vanaf 13 jaar een eigen voorstelling over een actueel thema. De jongeren bij De City Speelt hebben de behoefte iets te vertellen, durven zich uit te spreken en op zoek te gaan naar spannende theatrale vormen. Bij elke speler wordt zijn of haar authentieke talent benadrukt en kijken de regisseurs naar hoe dat talent het beste tot zijn recht kan komen in de voorstellingen. Zo wordt iedereen op zijn persoonlijke niveau uitgedaagd.

Vanaf september tot de kerst is er een trainingsperiode, waarbij de jongeren van verschillende docenten les krijgen in verschillende disciplines zoals tekst, spel of mime. De laatste repetitie voor de kerstvakantie sluiten ze de trainingsperiode af met motivatiegesprekken en bespreken ze of de spelers klaar zijn voor het maken van een voorstelling. Na de kerst starten de repetities voor de voorstelling, die in april 2021 gespeeld wordt in de City of Wesopa. Sinds drie jaar speelt de jongerengroep ook een speciale scholenvoorstelling voor alle eerstejaars leerlingen van het Casparus College.

Volwassenen

Bij De City Speelt maken volwassenen verrassende voorstellingen waarbij ze zich verdiepen in een bestaande toneeltekst of scenario. Ze maken hun eigen versie van dit repertoire, waarbij kostuum, vormgeving en muziek ook belangrijke elementen zijn. Er wordt wekelijks gerepeteerd en zo toegewerkt naar de optredens in de City of Wesopa. Met nieuwe spelers en spelers die al jaren meedoen, vormt de groep een mix die elkaar uitdaagt en inspireert. De volwassenengroep waagde zich eerder aan bewerkingen van stukken van Norén, Tsjechov, Garcia Lorca en Shakespeare. Maar ook stukken geïnspireerd op TV series (Circus Waltz, Hertenkamp), films, boeken en thema’s stonden op het repertoire. Volgend seizoen wordt er gestart met een vierdelige workshop waarbij iedereen vanaf 19 jaar welkom is om kennis te maken met toneelspelen. Daarna starten de wekelijkse repetities voor de voorstelling, die in mei 2021 zal spelen in City of Wesopa.

Aanmelden

    Waarvoor wil je je aanmelden? Je kunt hier ook eventuele vragen stellen.