Wesopa presenteert:
Dierencinema-dagen

Dieren. Je kunt liefhebber zijn, bewonderaar, zelfs verliefd of een hekel aan ze hebben. Je kunt ze als nuttig beschouwen of als overbodig en lastig. Ze horen er gewoon bij of ze zijn uitzonderlijk. Ze zijn mooi of niet om aan te zien. Zo verschillend kijken mensen tegen dieren aan. Maar hoe is het om de mensenwereld vanuit het dier te bekijken? Kom naar vier dagen dierencinema in Wesopa!

Dier & Cinema, een ander perspectief

Cow

Intieme, levensechte documentaire van Andrea Arnold (Fish Tankl, American Honey) over het leven van een melkkoe op de boerderij. Nagesprek met De Groene Griffioen.

EO

Meeslepend drama over een circusezel die na zijn ‘bevrijding’ kennismaakt met de mens en zijn hebbelijkheden

Grutto!

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van Gouden Kalfwinnaar Ruben Smit (WAD, De Nieuwe Wildernis). Q&A na afloop met vogelaar en schrijver Jesse Zwart.

Buddy

Documentaire over zes bijzondere hulphonden: een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Knor (6+)

Knappe Nederlandse stopmotionfilm (Gouden Kalf 2022) over familie, vriendschap en vlees, naar het boek van Tosca Menten. Inclusief toegang tot het Dierenfeest!

Dierenfeest (2+)

De dieren geven een feestje! Voor kids van 2 tot 11 jaar, met heel veel spelletjes, schminken en dierenfilmpjes (2+)